IMG_4774Marijke heeft van 2005 – 2009 de opleiding logopedie gevolgd aan Hogeschool Rotterdam. Ze heeft voor de studie logopedie gekozen, omdat de stoornissen heel divers zijn en het werk daardoor afwisselend en uitdagend is. Daarnaast kan ze in de behandelingen haar creativiteit kwijt. In juni 2015 heeft zij de post-HBO opleiding ‘Neurologische taal- en spraakstoornissen’ aan de Hogeschool van Gent afgerond.

Marijke is vanaf mei 2010 op woensdag en vrijdag werkzaam bij onze praktijk in Middelharnis. Daarnaast werkt ze nog twee dagen in Nieuw Rijsenburgh.

Marijke is allround logopedist en behandelt allerlei logopedische problemen bij volwassenen en kinderen. Ze heeft in het bijzonder interesse voor neurologische taal- en spraakstoornissen bij volwassenen en spraak-taalproblemen bij kinderen. Zij heeft de cursus PROMPT afgerond. Dit is therapie vanuit de tactiel-kinesthetische input en is gericht op manipulatie van de spraakbeweging bij articulatiestoornissen. De cliënt leert op deze manier de ontbrekende klanken door te voelen hoe de klank gemaakt moet worden.

Daarnaast is ze lid en begeleider van een kwaliteitskring. Binnen deze kring komen diverse logopedisten samen om logopedische onderwerpen te bespreken en kennis van stoornissen te verbreden en te verdiepen.